luni, 4 aprilie 2011

Farfalle cu lapte

Rapid, ușor și gustos, un desert de bucătărie la îndemâna tuturor.
Ingrediente:
-lapte proaspăt de văcuță aproximativ 1l,
-farfalle 200-250g,
-zahăr 100g sau mai mult dacă doriți mai dulce, 
-1 baton de vanilie, lămâie, sare,
-scorțișoară.
Mod de preparare:
Se pun pastele (farfalle) la fiert în apă cu puțină sare. Se fierb aproximativ 9 minute, se scurg de apa în care au fiert, peste ele se toarnă laptele ce a fost fiert în prealabil împreună cu  batonul de vanilie , se lasă să dea un clocot, punem sare, zahăr după gust. Dăm de pe foc și punem esența de lămâie.
Lăsăm sa se răcească puțin, punem în boluri și servim pudrate ușor cu scorțișoară.
Să aveți poftă!

Un comentariu: