luni, 28 martie 2011

Gris cu lapte ... cu dulceață de căpșuni

"Nu știu alții cum sunt "... Parca asa începea marele  Ion Creanga "Amintiri din copilărie".
Cert este ca la vârsta mea m-au apucat amintirile și cum stăteam dus pe gânduri mi-am amintit o rețetă, un dulce de bucătărie pe care-l savuram cu mare plăcere în copilărie.
Se face foarte ușor avem nevoie doar de:
-lapte proaspăt de văcuță cam 1l,
-gris 100-200 g(depinde cat de legat dorim sa iasă),
-zahar 100g,
-esențe de vanilie sau rom sau portocala (la alegere),
-un praf de sare și bine înțeles... dulceață de căpșuni (în cazul meu) dar voi puteți foarte bine opta pentru o dulceață de trandafir sau ori ce altceva.
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert,
când a dat laptele în clocot adăugăm grisul și amestecam bine cu un tel. Lăsăm sa fiarbă la foc mic și amestecăm tot timpul ca să nu se prindă. După vre-o 10 minute adăugăm zahărul, amestecăm și lăsăm să fiarbă până se îngroașă puțin.








 

 Când este gata punem  compoziția în boluri și le lăsăm la rece. Le ornăm cu dulceață  și ... spor la mâncat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu