duminică, 16 ianuarie 2011

Escalop de porc Zingara

Rețeta e adaptata la ce am găsit prin frigider...
Pentru a o realiza aveți nevoie de:
1 kg cotlet de porc(în lipsa lui am folosit pulpa de porc)
câteva cepe mari,
150 g șuncă (sau bacon...asta aveam eu),
200 g ciuperci proaspete,
1 pahar vin,
3-4 linguri sos de roșii(eu am folosit roșii în bulion),
1 lingura faina grâu, sare, piper, 1 ardei iute(eu am folosit în lipsa lui pasta de ardei iute) și 1-2 căței de usturoi.
Șunca și ciupercile se taie felii subțiri.

Ceapa, tăiată fideluta se călește.

Se adaugă șunca și ciupercile.

După ce s-au călit adaugăm vinul, apoi sosul de roșii, usturoiul și ardeiul iute tocat mărunt.

Potrivim de sare și piper, lăsăm totul la foc mic.

Tăiem carnea bucăți ca pentru șnițele și o batem(eu o aveam tăiată ca pentru friptura...dar acum nu mai contează)

O dam cu sare și piper și o tragem prin faina o prăjim în ulei.
Punem bucățile de carne prăjite peste sos și lăsăm câteva minute sa fiarbă împreună.
Se poate servi cu un piure alături sau cu o mămăliguță(în cazul meu asta am folosit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu