Știu că nu m-am nimerit chiar în ziua în care trebuia să scriu despre această rețetă, dar cum mai este puțin pană la sărbătoarea de Florii când se mănâncă pește mi-am zis... De ce nu?
Este o rețetă foarte ușoară, și gustoasă.
Avem nevoie de:
-file de pangasius proaspăt (aproximativ 1 kg),
-5 cepe mari,
-4 morcovi,
-1 bucata țelină,
-2-3 ardei,
-3 roșii,
-1 pahar vin alb,
-3 linguri ulei de măsline,
-1 lingură oțet de mere,
-1 lămâie,
-sare, piper după gust.
Mod de preparare:
Peștele se spală, taie bucăți, morcovul, ardeiul se curăță taie rondele, țelina se taie cuburi, ceapa joulien ...
Se amestecă toate legumele se pune sare, piper după gust (puteți folosi și delicat dacă doriți).
Toate ingredientele se așează în straturi într-o tavă înaltă, iar ultimul strat trebuie sa fie din felii de roșii. Se toarnă peste peste și legume vinul, oțetul, uleiul, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la foc potrivit 30-45 de minute. Când este gata se scoate de la cuptor se pun felii de lămâie pe deasupra și se mai lasă acoperit 15 minute ca să-și tragă aromele.
Eu am servit peștele cu legume alături de o mămăliguță fierbinte.
Sa aveți pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu