Este o rețetă foarte ușor de realizat cu influente asiatice, creata de mine, poarta numele restaurantului în care am produs-o prima data. Avem nevoie de:
-spaghete de orez,
-piept de pui,
-creveți,
-ou,
-unt,
-varza alba,
-morcov,
-ceapa verde,
-ghimbir,
-ulei de arahide,
-ulei de susan,
-sos de soia,
-vin de orez,
Spaghetele de orez se pun la înmuiat în apa călduță cam 10 minute, pieptul de pui se taie julien și se prăjește în puțin ulei de arahide se lasă la scurs într-o sita. Legumele se spala, taie julien. Oul se face omleta se taie bucăți mici. Creveții decorticați se călesc cu puțin unt se adaugă legumele tăiate. Totul se scoate la scurs în sita în care este și puiul. Se face un sos din putina supa de legume, vin de orez, ghimbir tocat mărunt, sos de soia (de culoare), sare piper. Se adaugă conținutul sitei, când totul clocotește se adaugă spaghetele de orez și se ia de pe foc. Se pune puțin ulei de susan și se servesc. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu