Un desert ușor de preparat.
Foaia:100g smântână,
100g unt,
100g grăsime,
2 gălbenușuri,
25g drojdie,
un praf de sare și
faina cat cuprinde (aproximativ 500g).
Umplutura:200g nuci,
o mana de stafide,
1lingura cacao,
2 albușuri bătute spuma,
zahar cat dorim noi sa fie de dulci.
Se frământă ingredientele de la aluat pana nu se mai lipesc de mâini și nici de pereții vasului.
Se lasă 15-20 minute sa se odihnească timp în care facem umplutura. Nucile tocate se amesteca cu cacaua, zaharul și albușurile bătute spuma.
Se ia din aluat și se întinde foaie de cel puțin jumătate de centimetru, se taie în pătrate, la unul din capete punem umplutura și câteva stafide și rulam.
Se pun într-o tava neunsa, la cuptorul preîncălzit și se coc la foc potrivit cam 20 de minute.
Se scot din tava când sunt ușor rumenite și se pun pe platou.
Pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Sunt delicioase!
Mulțumesc mult pentru rețetă.
RăspundețiȘtergereSunt foarte delicioase și crocante